Inleveren leaseauto


Onderstaand vindt u de benodigde informatie om het inlevertraject van uw J&T leaseauto optimaal te laten verlopen.

J&T Autolease laat haar auto’s transporteren door haar eigen transportafdeling of door een onafhankelijk chauffeursbureau. Wij verzoeken u minimaal 5 werkdagen voor de gewenste transportdatum een ophaalopdracht in te dienen via deze website. Alleen bij volledig ingevulde en tijdig ingediende transportformulieren kunnen wij transport op de gewenste datum garanderen. Uw auto wordt tijdens kantooruren opgehaald. Wij kunnen geen vast tijdstip of dagdeel plannen.
Mocht transport op de betreffende datum om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn dan zal contact met u of uw wagenparkbeheerder opgenomen worden.

Ophalen leaseauto

 

Bekijk hier het innameprotocol

 

Zorg ervoor dat alle bij de leaseauto behorende zaken en documenten aanwezig zijn op het moment van inname, denk hierbij aan:

  • alle sleutels inclusief afstandsbediening en het complete kentekenbewijs;
  • de navigatiesoftware (alle CD’s) en eventueel het alarmcertificaat;
  • het onderhoud- en instructieboekje;
  • de volledige boorduitrusting (krik, reservewiel, gereedschap, etc.);
  • alle accessoires die zijn opgenomen in het leasecontract.

Na aankomst van de leaseauto op het Remarketing terrein wordt een digitaal innamerapport opgesteld door Autoinspectie.nl. met hierin alle relevante opmerkingen en geconstateerde schades. Autoinspectie.nl is een onafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in het innemen en schouwen van leaseauto’s.

Het innamerapport vormt de basis voor een eventuele doorbelasting van niet gemelde, onacceptabele schades. Autoinspectie.nl registreert, rapporteert en transporteert. J&T Autolease is degene die uiteindelijk bepaald of er sprake is van waardevermindering vanwege de geconstateerde schade bij inname.

Indien de leaseauto niet verzekerd is bij J&T Autolease, dan verzoeken wij u om voor alle aanwezige schades een volledig ingevuld schadeaangifteformulier op te sturen naar J&T Autolease. Deze schadeaangifte heeft J&T Autolease nodig om het totale schadebedrag te claimen bij de externe verzekeraar.

Voor alle aanwezige schades die bij inname aanwezig maar niet gemeld zijn kunnen kosten doorbelast worden. Dit geldt ook voor alle bovengenoemde niet ingeleverde zaken die onderdeel uitmaken van de leaseovereenkomst.

Als u nog vragen heeft kunt u de afdeling Contractbeheer telefonisch bereiken op 013 820 07 00 of per e-mail op inleveren@jentautolease.nl.