Schade & Diefstal


Heeft u autoschade?

Bent u betrokken geweest bij een aanrijding en heeft u autoschade? Neemt u dan contact op met de afdeling Schadebeheer via telefoonnummer 013 820 07 25. Onze specialisten nemen de zorg voor de verdere afwikkeling op zich en zorgen voor een snelle hulpverlening. Kunt u niet verder rijden met uw auto? Dan zorgen wij ervoor dat u snel weer mobiel bent. Wij werken samen met de Van Mossel Schadeherstelbedrijven die vallen onder Schadenet Nederland.

Is uw leaseauto bij ons verzekerd en is er sprake van een eenzijdig ongeval (dus als er geen tweede partij bij de aanrijding betrokken is), dan kunt u de schade online melden. Of u kunt het digitale Europees schadeaangifteformulier downloaden, invullen en getekend retour sturen naar J&T Autolease.

Online schade melden

 


Zijn er ook andere partijen betrokken?
Dan is het belangrijk dat u gezamenlijk een Europees schadeaangifteformulier invult en deze beide ondertekent. In dit geval verwachten wij binnen 2 werkdagen uw officiële schademelding te ontvangen. Een tweezijdige (blik)schade kunt u ook ter plekke melden via de applicatie van mobielschademelden.nl. Dit geldt als vervanging voor het papieren schadeaangifteformulier. Lees hier meer over mobiel schademelden.

Laat de tegenpartij direct bellen met onze verzekeraar IAK Verzekeringen: +31(0)40 261 18 19. Er wordt in overleg vervangend vervoer en (vaak) kosteloos en snel herstel geregeld.

Indien de schade is ontstaan door onbekend gebleven of door onverzekerde weggebruikers, dan kunt u wellicht aanspraak maken op het Waarborgfonds Motorverkeer. Hier vindt u meer informatie en de benodigde formulieren om een claim bij het Waarborgfonds in te dienen.

 

Diefstal

Waarschuw indien nodig de politie en neem bij diefstal van uw leaseauto direct contact op met ons:
binnen kantoortijden: +31 (0)13 820 07 25
buiten kantoortijden: 0800 – 099 88 35

Aangifte doen bij de politie kan via www.politie.nl;
Stuur vervolgens een kopie van het procesverbaal tezamen met het schadeformulier op naar schade@jentautolease.nl

 

Heeft u ruitschade?

J&T Autolease werkt voor herstel en vervanging van uw autoruit samen met een aantal professionele dienstverleners.

Voor ruitschade belt u direct +31(0)88 0870150

U kunt direct een afspraak maken. Laat het sterretje in de voorruit tijdig repareren, om te voorkomen dat het sterretje doorscheurt en u de hele vooruit moet laten vervangen. Een sterreparatie is voor u in de meeste gevallen gratis, een autoruit vervangen heeft vaak gevolgen voor uw eigen risico.

Ook buiten kantoortijden

Onze telefoonlijnen staan buiten kantoortijden in verbinding met hulpdiensten waarmee J&T Autolease nauw samenwerkt. In geval van pech is dit de ANWB en in geval van schade is dit de Verzekeraars Hulpdienst. U kunt dus altijd op ons rekenen, 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Het telefoonnummer is: 0800 099 8835.

Mocht u nog vragen hebben, kijk dan bij onze FAQ’s.